Avtomatizacija senčil

Naravna svetloba je ena izmed najpomembnejših komponent kakovostnega bivanja. Zaradi njenega pomanjkanja se ljudje soočamo s številnimi težavami. Kaj pa, kadar je je preveč? Takrat s svojo funkcijo nastopijo senčila. 

Senčila postajajo vse pomembnejši element pametne hiše, saj omogočajo uravnavanje temperature v prostoru ne glede na letni čas, obenem pa pomagajo varčevati z energijo.

Povprečna slovenska hiša ima v vsakem nadstropju od 7 do 10 senčil. Si predstavljate, da morate ob vsakem sončnem dnevu vsa ta senčila ročno spustiti? Težko. Sploh, če vas ni doma. Centralni in oddaljeni nadzor ponuja rešitev na dlani, ki omogoča nadzor nad senčili ne glede na to, kje se nahajate – v pisarni, pri sosedih ali na drugem koncu sveta. Senčila se lahko zapirajo in odpirajo posamično ali v skupinah, in sicer ročno ali pa popolnoma avtomatsko. Z njimi lahko nadzorujete tudi temepraturo v vsakem prostoru posebej.

Funkcije, prilagojene vašim potrebam

Vrste nadzora senčil

Individualni nadzor senčil
Read More
Upravljanje senčil je izredno enostavno. Upravljate jih lahko preko tipk, aplikacije in samodejnega delovanja.
Centralni nadzor senčil
Read More
Centralni nadzor senčil ima precej prednosti. Poleg oddaljenega upravljanja, boste zmedli tudi morebitne vsiljivce, obenem pa boste s tem, ko se bodo senčila spuščala in dvigala enakomerno, podaljšali njihovo življenjsko dobo, saj ne boste po nepotrebnem obremenjevali motornega pogona.
Vremensko odvisno senčenje
Read More
Senčila so vodena glede na pozicijo in moč sonca. Kot lamel je nastavljen tako, da sonce ne segreva prostora (oziroma ga – v primeru ogrevanja). Funkcija je opcijska, kar pomeni, da lahko aktivno senčenje zaustavite kadarkoli, pozicijo senčil pa nastavite sami.
Varovanje
Read More
Spuščena senčila vaš objekt dodatno varujejo in odvračajo vlomilce. V primeru nevarnosti se samodejno dvignejo in vam omogijo izhod iz prostora.
Previous
Next

Življenje s pametnim senčenjem

Galerija in video posnetki

Rešitve po meri za vaš pametni dom

Paketi

Nioma

Paket Nioma uporabniku nudi razširjen nabor funkcionalnosti avtomatike, npr. pametna stikala, ki poleg osnovnih funkcij omogočajo tudi meritev temperature. Paket odlikuje tudi vrsta senzorjev prisotnosti, ki se uporabljajo za nadzor alarma, svetil, klimatskih naprav in druge avtomatike.

Excellence

Paket Excellence je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom. Poleg že vsega naštetega iz prejšnjih paketov, ponuja več dodatnih stikal, kot je npr. merjenje kakovosti zraka z aktivnim prilagajanjem prezračevanja. Z dostopom do klicnega centra lahko v primeru zaznane nevarnosti (vlom, požar) izvede sekvenco klicev. Vključen je tudi nadzor pristopa, ki določa kdo, kdaj in kje lahko dostopa do objekta. Ne manjka niti visokokakovostni domofon Loxone.

Pametni dom
po vaših željah

Pametni dom lahko olajša vaše življenje, poveča udobje ali pa poskrbi za večjo varnost. Lahko se odločite za eno izmed prednosti, lahko pa združite in izkoristite prav vse. Odločitev je v vaših rokah.

S konfiguratorjem ustvarite pametni dom po svojih željah!

Pametna senčila – vse, kar morate vedeti

Vsebina je v pripravi.