Deli
navzdol

ČLANKI

NAŠE ZADNJE NOVICE

x

Pametna stikala za vsak dom in okus

Pametna stikala za vsak dom in okus

Pametna stikala niso le stikala, temveč so najpomembnejši kontrolni element v pametni hiši. Te majhne, napredne naprave sodobnega videza so poleg klasičnega ugašanja in prižiganja luči, namenjene za veliko več.

Preko njih je možno upravljati osvetlitev, senčila, glasbo in druge funkcionalnosti v vašem domu. Gre za popolnoma poenostavljen nadzor pametnih sistemov. Pa še izgledajo dizajnersko lepo!

S pomočjo tipk kontroliramo osnovne funkcije, kot so senčila, glasba, osvetlitev. Tipke lahko individualno programiramo – tako lahko recimo v garaži namesto senčil kontroliramo garažna vrata, združujemo funkcije (več senčil, luči, zvočnikov … hkrati).

Kaj so pametna stikala in kako se ločijo od klasičnih stikal?

Ko govorimo o stikalih, pomislimo na klasična, analogna stikala za luči. In senčila. Skozi leta so doživela sicer transformacijo v dizajnu, funkcija pa je ostajala (in še ostaja) enaka. Klik in luči se prižgejo. Klik in luči se ugasnejo. Klik in senčila se dvignejo, klik in senčila se .

Kaj pa so pametna stikala? Namen pametnih tipk je podoben kot v klasični hiši – v vsakem prostoru omogočati hiter dostop do funkcij znotraj prostora. Za razliko od običajnih (klasičnih) tipk pa lahko s pomočjo pametnih stikal upravljamo več funkcionalnosti iz enega mesta in izvedemo tudi centralni nadzor (na primer, funkcija spanja aktivirana iz spalnice ali trije zaporedni kliki in izklopi se celotna soba – luči v sobi, televizija in ogrevanje).

Kako se pametna stikala ločijo od navadnih? S pametnimi in naprednimi funkcijami.

V svetu pametne tehnologije se funkcionalnost pametnih stikal razteza preko enostavnega vklop-izklop režima. Ta inteligentna naprava je sposobna slediti več ukazom hkrati, se prilagajati določenim urnikom in omogoča oddaljen dostop preko pametnih naprav.

Bistveno je, da lahko več funkcij upravljamo preko enega kompaktnega krmilnega sistema, kar ne le optimizira delovanje, ampak tudi estetsko izboljša prostor. Namesto zmede različnih stikal na steni, lahko zdaj elegantno in učinkovito upravljate več aspektov vašega doma zgolj z enim prefinjenim stikalom.

Funkcije in prednosti pametnih stikal

Pametna stikala omogočajo avtomatizacijo in nadzor različnih naprav ter sistemov v vašem domu ali poslovnem prostoru. Z njimi lahko prevzamete vodenje nad številnimi funkcijami:

 • Osvetlitev in senčila: S preprostim dotikom lahko vklopite, izklopite ali prilagajate jakost luči, tako v posameznih sobah kot z enim samim dotikom za celoten dom. Nastavite ambientalno svetlobo za vsak trenutek ali določite sledljivost urnikom.
 • Glasba: En dotik vas loči do predvajanja najljubše glasbe, podcasta ali obvestil v izbrani sobi. Tudi pod tušem.
 • Električne naprave: Pametna stikala omogočajo upravljanje različnih električnih naprav, kot so televizorji, računalniki, polnilniki in gospodinjski aparati, ki so vključeni v sistem.
 • Ogrevanje in hlajenje: Povežete lahko tudi klimatske naprave in ogrevalni sistem ter prevzamete nadzor nad ogrevanjem in hlajenjem. Nastavljanje temperature, vklop in izklop ter prilagajanje urnikom so le nekateri od načinov prilagodljivosti. Pametna stikala Loxone imajo vgrajen senzor za spremljanje temperature in vlažnosti, zato ne potrebujete ločenega termostata v prostoru.

Prednosti pametnih stikal je v avtomatizaciji

 • Energetska učinkovitost: Pametna stikala igrajo ključno vlogo pri spodbujanju energetske učinkovitosti. S svojimi naprednimi konfiguracijami omogočajo enostaven ukaz za izklop vseh električnih naprav v določeni sobi, hkrati pa zmanjšujejo potrebo po ogrevanju. Takšen pristop preprečuje nepotrebno porabo električne energije, ki bi sicer nastala zaradi pozabljenega izklopa naprav. S tem pametna stikala prispevajo k odgovorni in energetsko učinkoviti rabi virov.
 • Scenariji in avtomatizacija: Z uporabo pametnih stikal lahko ustvarite scenarije, urnike ali avtomatizirane procese. Na primer, s pritiskom na en gumb lahko sprožite več dogodkov hkrati, kot so izklop luči, vklop televizorja in prilagoditev termostata naenkrat.

Vzpostavitev pametnih stikal v vašem domu ali pisarni prinaša izjemno raven udobja, varnosti ter energetske učinkovitosti. Zmožnost prilagajanja in nadzora različnih funkcij je dosegljiva s preprosto in intuitivno uporabo teh naprednih tehnoloških rešitev. S tem se odpira vrata novo definiranemu načinu življenja, kjer se vsakdanje aktivnosti izvajajo z neprimerljivo lahkoto, brez odrekanja vsestranskosti in eleganci.

Pametna stikala Loxone

Pametna stikala Loxone so stikala nove generacije. Njihov videz združuje futuristične elemente s preprostostjo, kar ustvarja estetsko dovršeno podobo, primerno za vsak dom. Dimenzije stikal, 55 x 55 mm, govorijo o premišljeni zasnovi, kjer je vsaka podrobnost skrbno izdelana.

Ker so popolnoma prilagojene krmilne naprave z visoko ravnjo funkcionalnosti gre nedvomno za impresivne in vsestranske naprave.

Pametna stikala Loxone

Dizajni in slogi našega doma so različni, zato je na voljo več oblik med katerimi lahko izbirate – z ožjim in širšim naborom funkcionalnosti.

Tukaj je nekaj lastnosti, ki pametna stikala delajo tako zanimiva:

 • Kapacitativna površina na dotik predstavlja majhno, a hkrati dovolj veliko in izjemno odzivno območje, ki omogoča izvajanje različnih funkcij. Vsak kotiček stikala ima svojo določeno nalogo in je oblikovan tako, da je vsako območje enostavno razločljivo.
 • Več con na dotik predstavlja prilagodljive konfiguracije, ki sledijo vašim željam in potrebam. Glede na izbiro stikala, lahko konfigurirate od 5 do 12 con za različne funkcionalnosti v vašem domu. Pogosto se izbere nadzor osvetlitve, senčil, glasbe in ogrevanja.
 • Dvojni in trojni klik stikala predstavljata napredni možnosti za različne komande. Na primer, z možnostjo trojnega klika lahko izklopite vse električne naprave v izbrani sobi, kar prinaša dodatno prilagodljivost in enostavnost upravljanja.
 • Integriran senzor temperature in vlažnosti: Dodatna prednost pametnega stikala je integriran senzor temperature in vlažnosti. To pomeni, da lahko Loxone glede na odčitane podatke intuitivno prilagaja sobno temperaturo najbolj optimalni, brez potrebe po ločenem termostatu. Poleg tega, lahko temperaturni senzor v primeru požara zazna hitro in znatno povišanje temperature ter stanovalce opozori na nevarnost.
 • Integriran LED matričnim zaslon s tremi statusi LED, menijem, vrednostmi, besedilom in obvestilom stanja.
 • Integracija po izbiri: Konfiguracija pametnega stikala je narejena popolnoma po vaših željah in potrebah.

Brezčasni dizajni z večplastno funkcionalnostjo bodo v vaš dom dodali posebno mero udobja in varnosti. Za lažjo predstavo, si oglejte spodnji video.

Pametna površina – revolucionarni nadzor vašega doma

Pametna stikala niso edina možnost preko katere lahko nadzorujete funkcionalnosti v vašem domu. Ste že slišali za pametno površino? Gre za skoraj nevidno stikalo na površini, torej na steni, pohištvu, pultu ali ploščicah v vašem domu.

Se sliši futuristično? Pa ni, tehnologija je že tukaj in v uporabi bolj kot kadarkoli prej.

Pametna površina revolucionira vaš dom

Pametna površina Loxone odpira neskončne možnosti za interakcijo z vašim domom in jo je mogoče namestiti na različne površine – kamen, les, keramiko in steklo, kot prikazuje spodnji video.

Uporaba pametne površine v kuhinji: Integrira se neposredno v vaš kuhinjski pult, za hiter in enostaven dostop do osnovnih funkcij v hiši. Ne glede na to, ali so vaše roke polne testa ali ste sredi priprave okusne omake ­– osvetlitev, senčenje, glasbo ali ventilator lahko nadzorujete le z nekaj dotiki kuhinjske plošče, površino pa nato preprosto obrišete. Nič lažjega!

Pametna površina na pohištvu: Zakaj bi vstajali od svoje delovne mize, da prižgete luči, zastrete senčila ali nastavite glasbo? Pametno površino lahko integrirate na svojo pisalno mizo, da bo vaše delo potekalo čim bolj brezskrbno.

Pametna površina v kopalnici: Integracija pametne površine v ploščice vam omogoča upravljanje osnovnih funkcionalnosti tudi v kopalnici. Prižig luči, vklop ogrevanja ali izbor glasbe – kar izpod tuša.

Pametna površina v steni: Počutite se kot James Bond in dodajte domu futurističen izgled. V spalnici, pisarni ali »moškem brlogu«.

Vgradnja pametnih stikal prinaša veliko dodano vrednost. Povečajte udobje in pridobite na času. Tukaj smo za vas, da vam pomagamo vzpostaviti inteligentno bivalno okolje. Ponujamo vam BREZPLAČNO svetovanje.

01.
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh