Deli
navzdol

VARNOST
PAMETNE HIŠE

VARNOST PAMETNE HIŠE

Večplastni sistem varnosti bo zavaroval vaše življenje in imetje, nepovabljenim gostom preprečil vstop v notranjost, vam pa dal občutek brezskrbnosti.

Varnost pametnega doma je na prvem mestu

Pametni dom skrbi za varnost vseh, ki v njem bivajo, kot tudi za minimaliziranje škode na objektu. Pametna hiša vsebuje vrsto varnostnih in zaščitnih funkcij, ki so med seboj povezane.

  • Protivlomna varnost: Dobro izveden pametni dom ima z namestitvijo nadzornih kamer, senzorjev gibanja ali senzorjev odprtja na vratih in oknih, možnost takojšnje zaznave zloma stekel, odprtja vrat in gibanja po prostoru. S pomočjo sodobnih kamer pa lahko osebo zazna že na zunanji strani objekta. Četudi vas ni doma, se lahko v izbranih sobah prižgejo luči, dvignejo senčila, prižge glasba … Takšna dinamika bo opazovalcem dala občutek žive hiše in preprečila vstop morebitnim vsiljivcem.
  • Zaznava razlitja tekočin: Zaznavanje razlitja vode ne le, da razlitje prepozna in sproži obvestilo, temveč s takojšnjim zaprtjem ventila preprečuje nastanek škode na objektu in preprečuje nadaljnje razlitje po prostoru. Poleg obvestila uporabniku je sistem sposoben tudi sam poklicati na pomoč ter sporočiti nastalo situacijo odgovorni službi, ki opravlja vzdrževanje objekta.
  • Zaznava požara ter CO2: V primeru zaznave požara pametna hiša samodejno reagira, ter nemudoma izvede serijo ukrepov (od izklopa prezračevanja, prižig alarma, dviga senčil, odprtja oken, obvestila varnostni službi), da zavaruje ljudi in zmanjša škodo na objektu.
  • Video-nadzorni sistem: Integracija video-nadzornega sistema v sistem pametne hiše je pomembna, saj lahko v primeru opozorila uporabnik takoj preveri, kaj se dogaja ter tako bolje ter hitreje reagira.
  • Zasilno napajanje: V fazi projektiranja se varnostno pomembne komponente (senzorji prisotnosti ter odprtje oken) ločijo od ostalih komponent – tako v primeru zasilnega napajanja energijo porablja le krmilnik ter komponente, pomembne za varnost.
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh