Deli
navzdol

PAMETNO
SENČENJE

PAMETNO SENČENJE

Je temperatura v prostoru previsoka? Svetlobe pa občutno preveč? Senčila se bodo avtomatsko spustila in poskrbela za prijetnejše počutje.

Senčila, ki delajo za vas

Pametna senčila postajajo vse pomembnejši element pametne hiše, saj preko uravnavanja svetlobe v prostoru, uravnavajo temperaturo prostora in obenem pomagajo varčevati z energijo.

  • Individualni nadzor senčil: Upravljanje pametnih senčil je izredno enostavno. Upravljate jih lahko preko tipk in aplikacije ali izberete samodejno delovanje.
  • Centralni nadzor senčil: Senčila se lahko zapirajo in odpirajo posamično ali v skupinah, ali pa popolnoma avtomatsko – glede na urnik ali izmerjene vrednosti (količino svetlobe, temperaturo, moč vetra, dež in druge vrednosti).
  • V praksi to pomeni dvig žaluzij ob jutranjem alarmu, spust žaluzij ob sončnem zahodu in prilagoditev naklona za uravnavanje idealne svetlobe v prostoru. Z njimi lahko nadzorujete tudi temperaturo v vsakem prostoru posebej.
  • Oddaljen nadzor senčil: Upravljajte senčila ne glede na to, kje se nahajate – v pisarni, pri sosedih ali na drugem koncu sveta.
  • Vremensko odvisno senčenje: Pametna senčila so vodena glede na pozicijo in moč sonca. Kot lamel je nastavljen tako, da sonce ne segreva prostora (oziroma ga, če je prostor potrebno ogreti).
  • Avtomatizirana funkcija je opcijska, kar pomeni, da lahko aktivno senčenje s preprostim klikom zaustavite kadarkoli, pozicijo senčil pa nastavite sami.

Povprečna slovenska hiša ima v vsakem nadstropju od 15 do 18 senčil. Si predstavljate, da morate ob vsakem sončnem dnevu vsa ta senčila ročno spustiti? Težko. Sploh, če vas ni doma. Prepustite to delo pametni hiši.

pametna senčila za hišo
avtomatska pametna senčila
pametna senčila 3
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh