Deli
navzdol

Pametna hiša

»Predstavljajte si intuitiven dom, ki se uči vaših navad in avtomatska prilagaja vse od osvetlitve, zvoka do porabe energije ter vam omogoča popoln nadzor, od kjerkoli in kadarkoli. To je pametna hiša.« BREZPLAČEN POSVET

PAMETNA HIŠA IN NJENE GLAVNE PREDNOSTI

PAMETNA HIŠA POLEG MAKSIMALNEGA UDOBJA ZAGOTAVLJA PRIHRANEK ČASA, NIŽJE OBRATOVALNE STROŠKE S PAMETNIM VARČEVANJEM Z ENERGIJO TER VEČJO VARNOST VAS IN VAŠE DRUŽINE.

  • 1. : UDOBJE
  • 2. : PRIHRANEK
  • 3. : VARNOST

Pametna hiša - avtomatiziran dom, maksimalno udobje.

Vse naprave v pametni hiši so povezane v en sistem, ki deluje samodejno. Namen tega nevidnega asistenta je samo en – izboljšanje kvalitete vašega bivanja.

Z avtomatizacijo vseh ključnih naprav in sistemov v vašem domu, kot so razsvetljava, ozvočenje, ogrevanje, hlajenje, varnostni sistemi in energetsko učinkovite naprave, se vaša hiša spremeni v bolj učinkovit, varčen in varnejši prostor.

01.

Prihranite čas

Namesto vas opravi 50.000 opravil. Vzemite si čas zase in za stvari, ki so zares pomembne.

Celovita rešitev

Ponujamo vam celovito rešitev in smo z vami od začetka do konca. Vi sanjate, mi uresničujemo.

Vsestranska varnost

Protivlomna varnost je samo en del pametne hiše. Poskrbite za varnost proti razlitju, požarno varnost in pravilno konfiguracijo avtomatike, ki je prilagojena uporabi objekta.

Prihranite stroške energije

Pametna hiša uporablja inteligentno avtomatizacijo, ki omogoča optimalno porabo energije in prihranek pri stroških.

Enostavnost uporabe

Nadzorujte vse komponentne pametnega bivanja zgolj s klikom ali se prepustite popolni avtomatizaciji.

pametna hiša nioma 4

Pametna hiša prihrani vaš dragoceni čas

Prihranek časa je ena izmed najdragocenejših prednosti pametne hiše. V hitrem tempu današnjega sveta je dodatni čas neprecenljive vrednosti. S tem, ko prepustite določena opravila pametni hiši, pridobite čas, ki ga lahko namenite stvarem, ki zares štejejo.

Namesto, da pred odhodom na delo – ko se vam že najverjetneje mudi – ugasnete vse luči in preverite ali so izklopljene vse naprave ter se po možnosti še vračate domov, ker niste prepričani ali ste izklopili štedilnik po kuhanju jutranje kave, raje recite: »Hiša, izklopi se«. S tem ukazom, pametna hiša ugasne vse luči, izklopi vse nepotrebne naprave, zapre okna, zaklene vhodna vrata in vključi varnosti sistem. Veliko hitreje in predvsem udobneje. In če ste karkoli pozabili, preprosto uredite preko pametnega upravljanja na daljavo.

Učinkovit nadzor energetike in optimizacija stroškov

Dodatna prednost, ki jo prinaša pametna hiša je varčevanje z energijo. Pametni sistem, ne le, da omogoča natančen nadzor nad porabo energije, ki jo lahko spreminjate v vsakem trenutku – sam jo namreč optimalno porablja glede na viške, ki jo proizvede vaša sončna elektrarna ali glede na možnosti porabe v cenejši tarifi. Poleg tega, intuitivno – glede na vašo prisotnost – prižiga in ugaša luči ter prilagaja temperaturo. To pomeni, da luči nikoli več ne bodo po nepotrebnem gorele v otroški sobi, ker bi jih pozabili izklopiti in da se hiša ne bo ogrevala, ko se odpravite spat.

Tako boste preprečili nepotrebno porabo in zmanjšali svoje obratovalne stroške. Na dolgi rok vam lahko prinese opazen prihranek pri računih za elektriko.

pametna hiša nioma 3

Brezskrbna varnost na vsakem koraku

Pametna hiša nikoli ne pozabi na varnost. Integrirani varnostni sistemi, kot so pametne kamere, senzorji prisotnosti in inteligentni detektorji vam zagotavljajo zanesljivo varovanje vašega doma.

Ko pametni sistem zazna kakršno koli potencialno nevarnost, se aktivirajo samodejni ukrepi, ki vam ali pristojnim službam omogočajo takojšen odziv.

Na primer, če se zazna vdor ali nenavadno gibanje okoli vaše hiše, se aktivirajo alarmi, pametne kamere pa takoj posnamejo dogajanje. O vsem nemudoma prejmete obvestilo na vaš pametni telefon, hkrati pa lahko sistem avtomatsko aktivira še varnostno službo, ki lahko odreagira takoj in poskrbi za hitro posredovanje. V primeru zaznanega razlitja. »V primeru razlitja pametna hiša avtomatsko izklopi vodo in o težavi obvesti pristojno službo.«

Cilj pametne hiše je zaščititi vas in vašo družino ter minimalizirati škodo na objektu. V pametni hiši boste zato vedno v varnih rokah.

Inovativna celovita rešitev

Pametna hiša mora vsakemu posamezniku zagotoviti popolno izkušnjo in vemo, da je to mogoče le, če se povsem prilagodi vašim potrebam in željam. Zato pri Niomi ponujamo celovito rešitev in vas spremljamo od začetka do konca projekta.

Naš pristop k celoviti rešitvi pomeni, da smo aktivni v vsakem koraku procesa – od načrtovanja, izbire primerne tehnologije, do namestitve in prilagoditve pametne hiše. Skupaj ustvarimo edinstveno in personalizirano izkušnjo, ki bo popolnoma odražala vaš življenjski slog in želje.

Naši strokovnjaki se bodo pogovorili o vašem projektu in vam prijazno svetovali o najboljših možnostih za vaš dom. Prilagodili bomo izbiro tehnologije in naprav glede na vaše preference in zagotovili, da bo vse skupaj popolnoma usklajeno z vašimi obstoječimi sistemi in opremo. Poskrbimo, da bo vaša pametna hiša delovala brezhibno in brez nepotrebnih zapletov. Med celotnim postopkom vam nudimo strokovno podporo in vam pojasnimo vse možnosti delovanja, da boste lahko kar najbolje izkoristili vse njene funkcije.

Celovita rešitev pomeni, da smo z vami tudi po zaključku projekta. Zavedamo se, da ste vi osrednji del svojega doma, zato v roku 8–10 tednov po vselitvi preverimo, katere funkcije so za vas ustrezne in kaj želite ponastaviti.

Naše stranke so naša prednostna naloga, zato vam zagotavljamo, da bomo vedno na voljo za vaša vprašanja. Z nami boste deležni vrhunske tehnologije in osebnega pristopa, ki vas bo navdušil. Zaupajte nam vaše sanje o pametnem domu in skupaj jih bomo uresničili.

Zaživite v prihodnosti in doživite vse prednosti pametnega doma že danes!

PAMETNA HIŠA – FUNKCIJE

Spoznajte komponente pametne hiše, ki se med seboj usklajujejo in delujejo v popolni harmoniji. Upravljanje funkcij je avtomatizirano ali preprosto na dotiku prsta.

nioma pametna osvetlitev 2

Pametna osvetlitev

Za več, kot le osvetlitev. Načini krmiljenja pametnih svetil omogočajo prižig/izklop, senčenje, kontrolo barve, aktivno osvetlitev in celo signaliziranje z lučmi. Prava svetloba za pravi trenutek je le klik stran.

nioma pametno senčenje

Pametno senčenje

Veliko več, kot samo senčenje. Pametna senčila omogočajo upravljanje temperature, zaščito zasebnosti, zaščito pred nevihto, nadzor posameznih ali skupine senčil, večjo varnost, optimizacijo s solarno energijo in še več.

02.
nioma ogrevanje in hlajenje 2

Ogrevanje in hlajenje

Obsežna raven funkcionalnosti za maksimalen izkoristek ogrevanja in hlajenja – avtomatsko ogrevanje, prihranek energije in stroškov, varčni način, najvišja dovoljena temperatura, oddaljen dostop, opomniki in še več.

nioma ozvočenje mala slika

Pametno ozvočenje

Poslušanje glasbe je le ena izmed funkcij pametnih zvočnikov. Popolnoma integrirano ozvočenje zajema pametni zvonec (zvok predvaja po celotni hiši, v času počitka pa npr. izvzame otroške sobe), predvajanje obvestil in opozoril, nežno prebujanje, povezava s senzorji prisotnosti in več.

nioma varnost mala slika

Varnost

Pametna hiša poskrbi za najvišji nivo varnosti: varuje pred vlomi, nevarnostmi (kot so požari in razlitje vode), varuje zgradbo in ohranja vašo zasebnost, da se lahko sprostite in uživate v času, ki ga preživite doma. Stikala za alarm, otroška ključavnica, odzivi v primeru požara in razlitja, povezava s senzorji prisotnosti, intuitivna kontrola, določitev alarmnih con in instantno obveščanje so del hiše, ki vas varuje.

nioma energy management 2

Energy management

Medsebojno povezan sistem ogrevanja, hlajenja, senčenja, prezračevanja in celo svetil, ki je energetsko učinkovit. Prihranite pri stroških energije in poskrbite za okolju prijazno porabo energije. Možna je tudi integracija sončne elektrarne za proizvodnjo električne energije. Do podatkov o proizvodnji in porabi pa lahko dostopate v vsakem trenutku, kar preko aplikacije.

© 2023 Nioma
Nazaj na vrh