Deli
navzdol

ČLANKI

NAŠE ZADNJE NOVICE

x

Pametna hiša cena

Pametna hiša cena

Eno od ključnih vprašanj v povezavi s pametno hišo so običajno stroški – koliko sploh stane pametna hiša? Odgovor ni tako enostaven, tako kot ni enostaven odgovor na vprašanje koliko stanejo počitnice ali nov avto.

Vse je namreč odvisno od zahtev in potreb. Cenovni razpon je zelo širok. Če torej želite visok nivo avtomatizacije in centralni nadzor ključnih funkcij objekta, boste za pametno hišo odšteli od 5.000 EUR dalje.

Kaj vse pravzaprav vpliva na pametna hiša cena pa vam bomo predstavili v nadaljevanju.

Vsak dom je unikaten in prav takšne so običajno tudi želje, ko beseda nanese na nivo avtomatizacije doma. Od tega je seveda odvisna tudi cena. Pri podjetju Nioma d.o.o. se trudimo prisluhniti kupcem in njihovim željam. Na trgu je na voljo ogromno ponudbe, kar lahko kupce hitro zmede. Da bi vas razbremenili težke izbire med tehnologijo, ki je na voljo, smo zasnovali tri različne pakete avtomatiziranih rešitev za vaš dom.

Prav vsak paket je mogoče prilagoditi oziroma nadgraditi – tudi kasneje, če vidite potrebo po kakšni dodatni funkciji.

Paketi so zasnovani za objekt predvidene površine med 200 in 250 m2 .

Premium paket za visok nivo avtomatizacije

Premium paket je primeren za vse, ki želite visok nivo avtomatizacije in centralni nadzor ključnih funkcij objekta. Cena Premium paketa se začne pri 6.000 EUR in med drugim zajema tudi projektiranje, svetovanje pri izbiri komponent, integracijo izbranih sistemov ter zagon.

V Premium paketu dobite krmilnik, opremo za napajanje, brezžični komunikator in brezplačno aplikacijo. Sistem lahko nad-zorujete s pomočjo Apple Siri, paket pa vključuje tudi nadzor vseh svetil v objektu, integracijo vira ogrevanja, nadzor nad klimatsko napravo in prezračevanjem, avto senčenje, senzor požara in razlitja, integracijo vrat (garažnih, vhodnih, dovoz-nih), zalivanje, merjenje porabe energije in vode … Skratka, Premium paket omogoča nadzor vseh ključnih funkcij objekta in vam bo olajšal vaš vsakdan ter prihranil kar nekaj dragocenega časa ter skrbi.

Oseba upravlja pametno hiso s pomocjo vmesnika.

Paket Nioma gre korak dlje

Paket Nioma nudi uporabniku razširjen nabor funkcionalnosti avtomatike, dodani pa so tudi razni senzorji prisotnosti, ki se uporabljajo za nadzor alarma, svetil, klimatskih naprav itd. Poleg že naštetih funkcionalnosti, ki jih zajema Premium paket, tako ponuja še pametna stikala in ne klasična, zaznavanje odprtih oken, nadzor nad LED trakovi, aktivno senčenje, senzor požara v vsaki etaži, senzor gibanja, domofon, glasbeni sistem, zalivanje, senzor vlažnosti zemlje, nadzor sončne elektrarne in električne polnilnice, nadzor vlage in temperature savne … Skorajda vse, kar si lahko zamislite in tudi tisto, na kar verjetno niste pomislili. Za ta paket bo za približno 200 m2 bivalne površine potrebno odšteti od 8.500 EUR.

Zenska oseba s tablico v roki upravlja pametno hiso.

Elite paket za najzahtevnejše uporabnike

Najzahtevnejšim uporabnikom je na voljo Elite paket, ki poleg funkcionalnosti paketa Premium in Nioma ponuja še več dodatnih stikal (merjenje kakovosti zraka, dostop do klicnega centra …), ne manjka pa niti visokokakovostni domofon Loxone.

Cena Elite paketa se giblje okrog 13.000 EUR.

V pametni dom je možno vključiti vse funkcije, ki jih lahko zaznamo in aktiviramo. Na marsikatero, kot so recimo gretje žlebov, merilci porabe plina in daljinskega ogrevanja, verjetno niti pomislite ne.

Podrobnejše opise, kaj vsebuje posamezni paket, lahko preverite na spletni strani. V kolikor pa med opisi ne najdete točno tistega kar iščete, pišite na info@nioma.eu in pripravili vam bomo popolnoma prilagojeno ponudbo.

Par je placal 13.000 EUR za Elite paket pametne hise.

Pametna hiša cena – naj le-ta ne bo edino merilo!

Ko boste v fazi nakupa in izbirali ponudnika, naj cena ne bo edino merilo. Bolj kot cena je pomemben partner in njegove izkušnje ter znanje. Ta partner bo namreč z vami več desetletij, zato je pomembno, da ima tradicijo in dobre poprodajne storitve.

Začetki podjetja Nioma d.o.o. segajo tri desetletja nazaj. Razvilo se je iz družinske obrti, kjer so v ospredju bili vrhunski elektro razdelilci, ki so pravzaprav osnova vsega. Osrednji cilj skozi vseh 30 let je bil, da je za naše stranke dobro le najboljše, zato ponujamo izključno visoko kakovostne ter izredno zmogljive komponente, ki vam bodo olajšale življenje. Za to bo poskrbel strokovno usposobljen, profesionalen in prijazen kader.

Podjetje Nioma je, kot eno prvih podjetij na Balkanu in prvo v Sloveniji, aprila 2022 postalo zlati partner podjetja Loxone.

Res je, da je začetna investicija v pametno hišo na začetku nekoliko višja, a gre za dolgoročno naložbo, ki se skozi leta povrne v obliki večje varnosti, prihrankov ter udobja.

01.
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh