Deli

LOXONE GOLD PARTNER

Kot edini zlat partner za avtomatizacijo objektov s pomočjo opreme loxone v Sloveniji, nudimo svoje kompetence za izdelavo kakovostnih razdelilcev tudi drugim Loxone partnerjem.

Delovanje Loxone krmilnika KRMILNIK OMOGOČA POPOLN NADZOR NAD OBJEKTOM. LAHKO DELUJE POPOLNOMA SAMOSTOJNO ALI GA POLJUBNO RAZŠIRIMO (VEČ KRMILNIKOV, KI JIH POVEŽEMO V EN SISTEM).
 • : ZA ZASEBNE OBJEKTE
 • : ZA POSLOVNE OBJEKTE
 • : ZA INDUSTRIJSKE OBJEKTE
0
1

Integracija Loxone sistema

Integracija Loxone sistema je mogoča v domu, pisarni ali industrijskem obratu. V vsaki stavbi ponuja možnost popolnega nadzora objekta ali nadzor zgolj nad določenimi elementi vaše stavbe ali naprav v njej.

Namen

ZASEBNI OBJEKTI

Loxone krmilnik lahko uporabljamo v vseh zasebnih objektih, od majhnih stanovanj do vil. Namenjen je za centralni nadzor, od koder nadzorujemo luči, ogrevanje, senčila in alarm – po želji, tudi več. V sistem je možno integrirati vse.

POSLOVNI OBJEKTI

S pomočjo avtomatizacije je možna centralna kontrola celotnega objekta – od klim v pisarnah - do odpiranja kupol v industrijskih halah. Z avtomatizacijo se znižajo skupni stroški vzdrževanja ter hkrati dvigne kvaliteta delovnega okolja.

SPECIALNI NAMENI

Krmilnik je mogoče uporabiti za kontrolo industrijskih oziroma strojnih postrojenj, oddaljen nadzor strojev, nadzor sončnih elektrarn, kontrolo nastanitvenih kapacitet ali za drug namen, kjer je potrebna avtomatizacija ali zahtevan oddaljen dostop.

Krmilnik lahko deluje popolnoma samostojno s pomočjo lastnega BUS sistema oz. kontrole digitalnih kanalov – ki jih lahko uporabljamo, na primer, za vklop luči, pečice ali pa črpalke vašega bazena.
S široko paleto produktov, Loxone ponuja možnost popolnega nadzora objekta, tako z lastno blagovno znamko, kot z možnostjo integracije modulov zunanjih proizvajalcev.

Modbus je protokol komunikacije, ki se je uveljavil predvsem v energetiki. Omogoča povezavo tako preko RTU (RS485) kot tudi TCP-IP. Na področju pametne hiše lahko s pomočjo krmilnika Loxone v kombinaciji z Modbus razsmernikom nadzorujemo::
 • porabo električne energije,
 • polnilnice,
 • klime,
 • toplotno črpalko,
 • porabo toplotne energije in
 • odčitavnaje različnih števcev.
Komunikacija z najdaljšo tradicijo na trgu je imenovana KNX.
Kljub temu, da gre tehnično za precej okoren sistem, ga zaradi standardizacije ter možnosti povezljivosti podpira mnogo proizvajalcev – tudi Loxone. Pogosto imajo povezljivost:
 • kontrole pristopa,
 • klimatske naprave in
 • stikala.
Ko zaide sonce, postane osvetlitev najpomembnejši del vašega pametnega doma. DALI predstavlja standard na področju osvetlitve, ki je že sestavni del produktov višjega cenovnega razreda. Omogoča senčenje, kontrolo RGBW LED luči, kot tudi ustvarjanje čudovitih scen, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. DALI sistem deluje po principu “BUS” – poleg enostavne uporabe je enostavna tudi montaža.
BacNet ali Building Automation and Control Networks je komunikacijski protokol, ki se uporablja v avtomatizaciji stavb in nadzornih sistemih za lažje povezovanje in komunikacijo med različnimi napravami in komponentami v stavbah. Naprave in sistemi se povezujejo v omrežja prek standardnega omrežja TCP/IP, kar olajša komunikacijo med različnimi napravami za ogrevanje, prezračevanjem, klimatizacijo, osvetlitev, varnostnim sistemom in drugimi. BACnet/IP omogoča izmenjavo podatkov, nadzor in upravljanje teh naprav prek računalnikov, pametnih telefonov in drugih naprav, ki so povezane v omrežje. Ta protokol je postal standard v panogi avtomatizacije stavb in je bil razvit za izboljšanje energetske učinkovitosti, udobja in upravljanja v komercialnih in industrijskih stavbah.
Največji projekti temeljijo na BacNet, ki ga je od sedaj mogoče uporabljati tudi v Loxone in sicer kot del celotnega postrojenja. To pomeni, da lahko Loxone krmili podsistem katerega del je.
Standard komunikacije, ki omogoča neposredno integracijo varnostnih in alarmnih sistemov v alarmno centralno nadzornega centra. Ta standard določa način, kako se alarmni dogodki in informacije prenašajo med varnostnimi sistemi in nadzornim centrom. Omogočajo kooperativnost med različnimi proizvajalci in zagotavljajo, da se informacije varno in učinkovito prenašajo med sistemi za nadzor in varnost. To pomaga izboljšati odzivnost in učinkovitost varnostnih sistemov ter zagotavlja večjo zaščito objektov in ljudi.
Lastni brezžični komunikacijski protokol, v katerega je možno povezati obstoječe ter novozgrajene domove. Sistem omogoča celo vrsto naprav, naj bo to samostojni senzor požara, zapestnica za klic na pomoč ali pa aktorji za senčila v renovirani zgradbi
Lastna žična povezava, ki omogoča komunikacijo z vsemi napravami, ki jih ponuja Loxone. BUS sistem imenovan Tree omogoča enostavno kabliranje, kar se izkaže kot pomembna prednost v večjih sistemih. Na enostaven način je mogoče povezati luči, tipke, senčila, kot tudi zvočnike.
Skoraj vse sodobne naprave ponujajo povezljivost v IoT, s tem pa omogočajo tudi kontrolo smarthome sistemom. S pomočjo krmilnika Loxone lahko krmilimo različne naprave, ki podpirajo WiFi povezljivost:
 • klimatske naprave,
 • toplotne črpalke, kamere,
 • zvočnike,
 • el. radiatorje …

Upravljanje pametnega doma z Loxone krmilnikom

S povezavo v omrežje vam krmilnik omogoča neprestan nadzor – s pomočjo aplikacije so vse funkcije zbrane na enem mestu, dostop do njih vam je omogočen iz kjerkoli, prav tako aplikacija ponuja centralni dostop, ki ga lahko postavite na osrednjo točko stanovanja.
V primeru izrednih situacij ste o tem lahko obveščeni tudi z sms sporočilom, klicem, posredovanje tega pa je mogoče tudi na druge pristojne službe (npr. če imate organizirano varovanje objekta).

Različne statistike – poraba energije, dež … so vam posredovane na e-mail v intervalih, ki jih določite sami.
Aplikacija je del osnovne ponudbe ter je na voljo brez doplačila.

© 2023 Nioma
Nazaj na vrh