Pametno ogrevanje in hlajenje

Dom je sestavljen iz številnih prostorov, ki so si med seboj precej različni po namenu kar pomeni, da se med njimi razlikujejo tudi temperature. V spalnici recimo imamo običajno raje kakšno stopinjo manj, medtem ko med gledanjem televizije in ležanjem na kavču ne želimo imeti hladnih rok in nog. Pametni dom ima to prednost, da je vsako tako željo mogoče uskladiti.

V sistemu pametne hiše vsi sistemi za ogrevanje in hlajenje delujejo samodejno skozi vso leto. Vse kar morate narediti je, da na začetku sezone nastavite željeno temperaturo, potem pa pozabite na to, saj se bo sistem sam odločil, kako jo bo, glede na razpoložljivo energijo, razliko v trenutni in željeni temepraturi ter času, ki je na voljo, dosegel.

Sistem pametnega doma omogoča integracijo toplotne črpalke, prezračevalnega sistema, klimatske naprave, ogrevanja s peleti, električnega ogrevanja, termalne vrtine, nekatere tipe kaminov in drugih sistemov, ki zagotavljajo udobje.

Udobje topline

Avtomatika in individualnost

Popolna avtomatika
Read More
Sistem pametne hiše bo poskrbel za ustrezen način ogrevanja oziroma hlajenja, in sicer tako, da bo v danem trenutku porabil najcenejši vir energije za dosego želene temperature. Vse, kar morate storiti je to, da izberete to temperaturo.
Individualen nadzor prostorov
Read More
Temperatura v kopalnici ali spalnici ni enaka tisti iz kuhinje. S pomočjo inteligentnega upravljanja boste lahko nadzorovali vsak prostor posebej.
Izkoristek viškov
Read More
Lastniki sončnih elektrarn lahko v času presežkov sončne energije dogrevate zalogovnik kar pomeni, da boste lahko energijo porabili neposredno ob njeni proizvodnji. Z vodo iz zalogovnika pa boste lahko zvečer ogreli objekt.
Previous
Next

Pametno ogrevanje in hlajenje

Galerija in video posnetki

Rešitve po meri za vaš pametni dom

Paketi

Nioma

Paket Nioma uporabniku nudi razširjen nabor funkcionalnosti avtomatike, npr. pametna stikala, ki poleg osnovnih funkcij omogočajo tudi meritev temperature. Paket odlikuje tudi vrsta senzorjev prisotnosti, ki se uporabljajo za nadzor alarma, svetil, klimatskih naprav in druge avtomatike.

Excellence

Paket Excellence je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom. Poleg že vsega naštetega iz prejšnjih paketov, ponuja več dodatnih stikal, kot je npr. merjenje kakovosti zraka z aktivnim prilagajanjem prezračevanja. Z dostopom do klicnega centra lahko v primeru zaznane nevarnosti (vlom, požar) izvede sekvenco klicev. Vključen je tudi nadzor pristopa, ki določa kdo, kdaj in kje lahko dostopa do objekta. Ne manjka niti visokokakovostni domofon Loxone.

Pametni dom
po vaših željah

Pametni dom lahko olajša vaše življenje, poveča udobje ali pa poskrbi za večjo varnost. Lahko se odločite za eno izmed prednosti, lahko pa združite in izkoristite prav vse. Odločitev je v vaših rokah.

S konfiguratorjem ustvarite pametni dom po svojih željah!

Pametno ogrevanje in hlajenje – vse, kar morate vedeti

 • V sistem pametne hiše je mogoče integrirati vse komponente za gretje in hlajenje objekta, kot so npr.:
  • Toplotna črpalka
  • Plinska peč
  • Peč na pelete
  • Klima
  • Prezračevanje
 • Da, vaš dom lahko ogrevate po conah – vsaka soba se ogreva oz. hladi neodvisno od preostalega objekta. Tako ima lahko npr. kopalnica višjo temperaturo kot spalnica ali pa dnevna soba
 • Da, s pomočjo senčil lahko sobe dogrevamo, v poletnih mesecih pa s pripiranjem poskrbimo, da se objekt ne pregreva
 • Da, v sistem lahko povežemo tudi črpalke, ter jih nadzorujemo v odvisnosti od potreb na objektu