Dom

Beseda, ki skriva mnogo več, kot se zdi na prvi pogled. Je ena naših najpomembnejših vrednot, tako v smislu naših bližnjih, ki ga izpopolnjujejo, kot tudi kot prostora, kamor se vsak dan z veseljem vračamo

V podjetju Nioma, ki je bilo ustanovljeno ravno z namenom ustvarjanja zgodb, v kateri je uporabnik središče dogajanja, verjamemo v trden dom in v povezave, ki se spletejo v njem.

Pri našem delu si vzamemo čas, ter prisluhnemo vaši zgodbi, vašemu načinu življenja. Le tako lahko dosežemo najvišji nivo zadovoljstva, delovanje vašega doma pa prilagodimo na način, kot ustreza vam oziroma vaši družini.

Vsaka zgodba je drugačna, kot je drugačno tudi razumevanje lastnega doma. Nekateri uporabniki želijo imeti vse pod nadzorom in v vsakem trenutku dostopati do vseh nastavitev (preko glasovnega ukazovanja, aplikacije ali računalnika), spet drugim pa je pomembno, da objekt deluje optimalno, brez skrbi uporabnika za delovanje posameznih komponent ter potrebe po nadzoru.

V obeh primerih smo zaposleni v Niomi pravi naslov za uresničitev vaših želja.

Diamanti na oranznem ozadju

Trdnost, stabilnost & povezljivost!

Začetki Niome segajo skoraj dve desetletji nazaj, ko sva ustanovitelja začela odkrivati svet elektrotehnike. Iz dveh popolnoma različnih vidikov.

Rene

Rene se je s tehniko srečal ob koncu srednje šole, ko je pričel ustvarjati različne produkte s pomočjo krmilnikov Arduino ter RaspberryPi. Zaključen magisterij na Fakulteti za strojništvu mu je dalo znanje, ki ga je uporabil tudi za izdelavo izdelkov s pomočjo 3D tiskalnika.

 

Po končanem faksu je ostal v poklicu, ki združuje znanje programiranja ter strojništva, hkrati pa kot vodja projektov pridobil izkušnje iz usklajevanja različnih področij. Prav to znanje se je izkazalo kot odločilna prednost pri projektih pametnih hiš, saj le ta obsega področje strojništva, gradnje, elektrotehnike, s tem pa povezana različna znanja ter usklajevanja.

Matic

Matic je rojen v družino, kjer je debata o delovanju elektrike sestavni del nedeljskih kosil. Kot otrok se je pridružil v delavnici svojemu očetu in dedu, ter si še pred vstopom v srednjo šolo nabral ogromno izkušenj pri sestavi električnih omaric. Ob koncu tretjega razreda osnovne šole je tako že znal sestaviti enostavno vtično gnezdo.

Svoje navdušenje do napredka, ki je omogočen z učinkovito rabo energije, je nadaljeval na srednji elektro-računalniški šoli (SERŠ) in ga uspešno zaključil na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), kjer je svoje znanje poglabljal na magistrskem študiju energetike. Po končanem šolanju se je zaposlil kot projektni vodja za izdelavo sončnih elektrarn v večjem slovenskem podjetju.

Ob tem je vodil tudi delavnico za izdelavo stikalnih blokov, za katere je vodil montažo ter integracijo na večjih objektih. Zaradi povečanja obsega dela v domači delavnici, kot tudi priključitvi ponudbe avtomatizacije objektov, ki jih je izvajal, je prevzel tehnično vodenje podjetja Nioma. Na novo nastalo podjetje temelji na bogatih izkušnjah, pridobljenih od leta 1990 naprej.

Kaj pa Nioma?

Tako Rene kot Matic sta želela svoj dom opremiti z najnaprednejšo tehnologijo, ki jo nudi trg. Ker izbire med sistemi ni veliko, sta se izobraževala pri vodilnih proizvajalcih in s tem pridobila vpogled v vse sisteme in njihove prednosti ter slabosti.

Kmalu po vselitvi se je sistem izkazal za dobro izbiro, prišla so tudi prva naročila s strani znancev. Nekaj mesecev po prevzemu prvega večjega projekta, je bila ustanovljena blagovna znamka Nioma. Podjetje je bilo ustvarjeno z idejo zapolniti vrzel v najvišjem razredu ponudbe, kjer želimo strankam ponuditi celovito rešitev, ki pa ne zajema zgolj dobave komponent za pametne hiše, temveč tudi integracijo in zagonom celotnega sklopa, ki ga mora pokrivati sodobno podjetje za nadzor objektov.