Deli
navzdol

ČLANKI

NAŠE ZADNJE NOVICE

x

Kaj vse ponuja mobilna aplikacija Loxone?

19. marca, 2024Kategorija: Loxone
Kaj vse ponuja mobilna aplikacija Loxone?

V dobi digitalizacije, kjer tehnologija preoblikuje vsak kotiček našega življenja, koncept pametne hiše ni več znanstvena fantastika, ampak realnost, ki prinaša revolucionarne načine za upravljanje bivalnega (in delovnega) okolja. Med številnimi inovacijami na tem področju izstopa Loxone, vodilni ponudnik inteligentnih rešitev za dom, ki s svojo mobilno aplikacijo odpira vrata v svet udobja, varnosti in energetske učinkovitosti.

Aplikacija Loxone ponuja celovit nadzor nad vašim domom na dlani, od upravljanja osvetlite do nadzora sončne elektrarne, vse z enim dotikom na zaslonu vaše pametne naprave.

Kaj je Loxone?

Loxone predstavlja tehnološko napredno platformo, ki povezuje različne funkcionalnosti v vašem domu. Njen cilj je poenostaviti in avtomatizirati upravljanje domačega okolja.

Zasnovan kot celovit sistem, omogoča uporabnikom, da z oddaljenim upravljanjem v mobilni aplikaciji nadzorujete praktično vse aspekte svojega doma – od osvetlitve, senčenja, ogrevanja in hlajenja, ozvočenja, varnosti do učinkovitega upravljanja energije.

Z integracijo različnih komponent doma v enoten, enostavno upravljiv sistem, aplikacija stremi k temu, da vsakemu objektu prinese visoko stopnjo inteligence, udobja in energetske učinkovitosti.

Potrebno je poudariti, da avtomatizacija Loxone temelji na lokalnem (in ne brezžičnem) delovanju, kar pomeni, da deluje neodvisno od interneta. Vaši podatki bodo na varnem, pametna hiša pa bo delovala tudi, ko internetne povezave ne bo.

Lokalni sistem uporablja brezžično povezljivost zgolj za dostop do nekaterih funkcij, kot je upravljanje na daljavo, ki pa je dandanes nepogrešljivo.

Napredni sistem pametne hiše Loxone

Mobilna aplikacije ni temelj, je pa »must have«, saj uporabnikom omogoča popoln nadzor nad svojim domom ne glede na to, kje se nahajajo. Na ta način preoblikuje tradicionalno bivanje v intuitivno, varno in izjemno prilagojeno izkušnjo.

Z Loxone se koncept pametnega doma ne osredotoča zgolj na posamezne “pametne” naprave, ampak zagotavlja holistično rešitev, s katero prilagodite dom specifičnim potrebam in vašemu življenjskemu slogu.

Glavne značilnosti aplikacije Loxone

Kot prvo, je potrebno izpostaviti izjemno uporabniško izkušnjo, ki jo zagotavlja mobilna aplikacija. Zasnovana je močno vizualno in zelo pregledno. Njen glavni cilj je jasen pregled in nadzor hiše na enem mestu, na dosegu prsta. V eni aplikaciji, bodisi na pametnem telefonu, tablici, uri ali računalniku, lahko nadzorujete vse, v trenutku.

Kot drugo, je popolnoma prilagodljiva. Razvrstite funkcije, ustvarite »bližnjice«, določite hitra dejanja in drugo. O vseh pomembnih, in tudi manj pomembnih dogodkih, ste takoj obveščeni – o vklopu alarma, o obisku, prekoračeni temperaturi, porabi energije itn.

Še več, Loxone aplikacija omogoča oblikovanje ukazov po meri. Določite pravila po logiki »če se zgodi to, potem naredi to«. Na primer, »če ob večerih zaznaš prisotnost v dnevni sobi, ne izklopi ogrevanja, dokler ne zapustim prostora.« Nastavite osvetlitev, alarme in urnike ogrevanja ter hlajenja brez kompliciranega programiranja.

Tako kot ponudba izdelkov za avtomatizacijo objektov, se tudi programska oprema aplikacije nenehno izboljšuje in nadgrajuje, posodobitve pa so na voljo brezplačno. Da boste vedno na tekočem!

Kaj lahko upravljate z aplikacijo Loxone?

Tako rekoč vse funkcije v hiši, ki ste jih do sedaj upravljali ročno. Aplikacija Loxone ponuja impresiven nabor funkcij, od upravljanja, določanja prioritet, video prenosa, prilagajanja nastavitev do obvestil in opozoril. Preko aplikacije lahko upravljamo in nadzorujemo vse funkcije in naprave, ki so povezane v sistem pametne hiše, na primer:

Upravljanje osvetlitve: Omogoča prilagajanje svetlobe v vsaki sobi glede na čas dneva ali želeno vzdušje. Določite in izberite intenziteto in barvo svetlobe.

Upravljanje osvetljenosti z aplikacijo Loxone

Upravljanje senčil: Senčila v pametni hiši sicer delujejo avtomatsko, brez vašega upravljanja. Odpirajo in zapirajo se glede na vremenske razmere ali prednastavljene scenarije, za vzdrževanje optimalne temperature in količine svetlobe v prostoru ter seveda, zasebnosti. Z aplikacijo Loxone pa lahko v trenutku preverite status senčil in ga po potrebi spremenite.

Nadzor temperature: Z aplikacijo regulirajte temperaturo v posamezni sobi ali različnih prostorih doma (odvisno od nastavitev) zgolj z enim klikom. To ne omogoča le maksimalnega udobja, temveč zmanjšuje nepotrebno porabo energije.

Varnostni sistem: Integrirani varnostni sistemi, vključno z alarmi, senzorji prisotnosti in gibanja ter nadzornimi kamerami, vam zagotavljajo mir in varnost. Stanje svojega doma spremljajo od kjerkoli – od soseda ali z drugega konca sveta.

Glasba: Centralizirano upravljanje multimedijskih sistemov omogoča enostavno predvajanje glasbe, podcasta ali radia v različnih delih doma spremljajte in na različnih napravah – za edinstveno in zabavno izkušnjo.

Kontrola pristopa: Cin, cin. V aplikaciji ste nemudoma obveščeni, ko zazvoni vaš zvonec. Komunicirajte s svojim obiskovalcem kar preko domofona in mu na daljavo odklenite vrata.

Upravljanje energije: Aplikacija omogoča popoln nadzor nad porabo energije v vašem domu. To vključuje vse večje in manjše energetske porabnike, od sončne elektrarne do pralnega stroja. Sistem upravljanja energije optimizira porabo namesto vas, vi pa lahko v katerem koli trenutku spremenite usmeritev energije ali spremenite prioritetni seznam porabnikov.

Z uporabo aplikacije Loxone se pametni domovi resnično prilagajajo potrebam in željam svojih stanovalcev, kar ustvarja dinamično in inteligentno okolje, ki izboljšuje kakovost bivanja na vsakem koraku.

Prednosti uporabe aplikacije Loxone

Mobilna aplikacija Loxone se od drugih rešitev za pametni dom loči po več ključnih prednostih, ki jo delajo izjemno izbiro za upravljanje pametnega doma:

1. Celovita integracija

Omogoča popolno integracijo različnih sistemov in naprav v domu in stremi k celovitemu upravljanju pod eno centralno platformo. Holistični pristop je narejen tako dobro, da vse funkcije delujejo skladno in učinkovito. Rezultat? Večje udobje in optimizirana poraba energije.

2. Avtomatizacija po meri

Druga izstopajoča značilnosti je njena sposobnost prilagajanja avtomatizacije glede na specifične potrebe in preference uporabnika. To vključuje nastavitve za avtomatsko upravljanje temperaturnih profilov, razsvetljave, senčil in varnostnih sistemov, ki temeljijo na času dneva, prisotnosti v prostoru ali celo na vremenskih pogojih. Pri Loxone ste oblikovalci avtomatizacije vi sami.

3. Enostavnost uporabe

Kljub naprednim možnostim in širokemu obsegu funkcionalnosti je aplikacija zasnovana z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča enostavno upravljanje celotnega sistema. Uporabniki lahko z nekaj kliki prilagodijo nastavitve ali aktivirajo prednastavljene scenarije.

4. Dostopnost od kjerkoli

Mobilna aplikacija uporabnikom omogoča nadzor nad svojim domom preko pametne neprave praktično kjerkoli. To pomeni, da lahko preverite in prilagodite nastavitve svojega doma na poti, na počitnicah ali v pisarni.

5. Energetska učinkovitost

Z naprednimi funkcijami avtomatizacije in optimizacije delovanja sistemov aplikacija Loxone pripomore k zmanjšanju porabe energije. Sistem lahko zmanjša ogrevanje ali hlajenje v prostorih, kjer ni nikogar prisotnega, ali avtomatsko prilagodi senčila za izkoriščanje naravne svetlobe, kar prispeva k znatnim prihrankom pri energiji. Poleg tega, lahko sledi časovnim blokom in porabo energije prilagaja glede na višjo oziroma nižjo tarifo.

V primerjavi z drugimi rešitvami za pametni dom, aplikacija Loxone izstopa z močno poudarjeno celovitostjo sistema, prilagodljivostjo, enostavnostjo uporabe, dostopnostjo in fokusom na energetski učinkovitosti, kar jo uvršča med vodilne rešitve na področju pametnih domov.

Kako začeti z Loxone?

Začetek uporabe sistema Loxone za vaš pametni dom je preprost proces. Težje je načrtovanje in integracija oziroma priprava sistema v vašem domu. Priporočljivo je, da se za načrtovanje in izvedbo sistema pametnega doma obrnete na certificiranega Loxone partnerja.

Loxone je primeren za vse pametne hiše in pametne dome.

Pri Niomi, ki smo tudi edini zlat partner Loxone v Sloveniji, vam lahko pomagamo pri izbiri prave konfiguracije sistema, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam in značilnostim vašega doma.

Pred začetkom uporabe aplikacije je seveda potrebna namestitev in konfiguracija sistema, za katero poskrbimo mi. Ta korak vključuje fizično namestitev komponent in programiranje sistema za avtomatizacijo procesov v skladu z vašimi željami.

Ko je sistem nameščen, prenesete mobilno aplikacijo Loxone na svoj pametni telefon ali tablico. Pomagamo vam pri prvotnih nastavitvah in vas seznanimo z osnovami upravljanja sistema preko aplikacije.

Ko začnete uporabljati sistem, si vzemite čas, da se seznanite z vsemi funkcijami, ki jih aplikacija Loxone ponuja. Sistem je zasnovan tako, da ga lahko neprestano prilagajte, zato eksperimentirajte z različnimi nastavitvami, da najdete idealno kombinacijo udobja in učinkovitosti.

Začeti z Loxone pomeni narediti korak proti bolj povezanemu, udobnemu in energetsko učinkovitemu domu. Z našo strokovno podporo in intuitivno mobilno aplikacijo bo ta prehod lahek in obetaven za vsakogar, ki si želi izboljšati svoje bivanje s pametnimi tehnologijami.

01.
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh