Energetska poraba

Manjša poraba energije ne pomeni samo manjše obremenitve za okolje, ampak tudi nižje stroške vzdrževanja in posledično višje udobje bivanja. Razlog je ta, da se ves čas ohranja konstantna temperatura.

V sistemu pametne hiše sistemi za ogrevanje ter hlajenje delujejo samodejno skozi vso leto. Vaša naloga je samo ta, da nastavite željeno temperaturo. Sistem se bo, glede na razliko v temperaturi (željena/trenutna), razpoložljivi energiji (sončna elektrarna, vreme, zalogovnik…), ter času, ki je na voljo (v primeru časovnika), sam odločil, na kakšen način jo bo dosegel.

Popoln nadzor

Avtomatika in individualnost

Popolna avtomatika
Read More
Sistem pametne hiše bo poskrbel za ustrezen način ogrevanja oz. hlajenja, in sicer tako, da bo za dosego željene temperature uporabil najcenejši vir energije.
Izkoristek viškov
Read More
Lastniki sončnih elektrarn lahko zalogovnik dogrevate v času presežkov sončne energije in s tem porabite energijo neposredno ob proizvodnji, z vodo iz zalogovnika pa zvečer ogrejete objekt.
Individualen nadzor prostorov
Read More
Željena temperatura v kopalnici ni enaka tisti v dnevni sobi. S pomočjo inteligentnega upravljanja lahko nadzorujete vsak prostor posebej.
Previous
Next

Toplo ali hladno – na dosegu roke

Galerija in video posnetki

Rešitve po meri za vaš pametni dom

Paketi

Nioma

Paket Nioma uporabniku nudi razširjen nabor funkcionalnosti avtomatike, npr. pametna stikala, ki poleg osnovnih funkcij omogočajo tudi meritev temperature. Paket odlikuje tudi vrsta senzorjev prisotnosti, ki se uporabljajo za nadzor alarma, svetil, klimatskih naprav in druge avtomatike.

Excellence

Paket Excellence je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom. Poleg že vsega naštetega iz prejšnjih paketov, ponuja več dodatnih stikal, kot je npr. merjenje kakovosti zraka z aktivnim prilagajanjem prezračevanja. Z dostopom do klicnega centra lahko v primeru zaznane nevarnosti (vlom, požar) izvede sekvenco klicev. Vključen je tudi nadzor pristopa, ki določa kdo, kdaj in kje lahko dostopa do objekta. Ne manjka niti visokokakovostni domofon Loxone.

Pametni dom
po vaših željah

Pametni dom lahko olajša vaše življenje, poveča udobje ali pa poskrbi za večjo varnost. Lahko se odločite za eno izmed prednosti, lahko pa združite in izkoristite prav vse. Odločitev je v vaših rokah.

S konfiguratorjem ustvarite pametni dom po svojih željah!

Energetska poraba – vse, kar morate vedeti

Vprašanja in odgovori

 • Seveda! V sistem je mogoče integrirati vse porabnike energije, ter jih tudi aktivno nadzorovati
 • Da, sistem omogoča izbiro optimalnega časa polnjena, nadzor nad porabo
 • Merite lahko porabo vseh energentov ter virov, ki jih uporabljate, tako za ves objekt kot tudi za posamezne porabnike:
  • Poraba vode
  • Poraba elektrike
  • Poraba plina
  • Poraba toplote
  • Poraba posameznih avtomobilov
 • Da, v sistem lahko integrirate vašo sončno energijo, ter spremljate porabo
 • Ob presežkih sončne elektrarne lahko aktivirate določene porabnike, ter tako brezplačno posušite perilo, napolnite avto ali pa ogrejete hišo
 • Da, integracija hranilnika električne energije vam omogoča nadzor nad trenutnim stanjem, prav tako pa se lahko odločite za polnjenje/praznjenje takrat, ko je to energetsko najbolj učinkovito