Deli
navzdol

ČLANKI

NAŠE ZADNJE NOVICE

Sistem aktivnega nadzora porabe energije ter energetskih porabnikov postaja bistven del vsakega doma, da je poraba elektrike optimalna. Toplotna črpalka, morebitna sončna elektrarna, še posebej pa električni avtomobili so bistven sestavni del porabe elektrike ter proizvodnje električne energije novodobnih gospodinjstev. Do sem vse lepo in prav. Zmontiramo elektrarno, nabavimo električni avto – in gremo! Ne,..

Preberi več
01.

Pametna stikala niso le stikala, temveč so najpomembnejši kontrolni element v pametni hiši. Te majhne, napredne naprave sodobnega videza so poleg klasičnega ugašanja in prižiganja luči, namenjene za veliko več. Preko njih je možno upravljati osvetlitev, senčila, glasbo in druge funkcionalnosti v vašem domu. Gre za popolnoma poenostavljen nadzor pametnih sistemov. Pa še izgledajo dizajnersko..

Preberi več
02.

Smart home domovi so preoblikovali način bivanja, saj prinašajo neprimerljivo udobje, brezhibnost ter varnost, kot je še nismo izkusili. S hitrim napredkom tehnologije postaja pametni dom tudi popolnoma dosegljiv. Vodilno podjetje na področju avtomatizacije pametnih domov je Loxone, ki nudi inovativne rešitve za preobrazbo vsakega doma v inteligenten bivalni prostor. Poglejmo, katere so prednosti pametnih..

Preberi več
03.

Tehnološki preporod je na svojem vrhuncu in tudi poraba elektrike. Tehnologija se nenehno razvija in prepleta z vsemi področji našega življenja – še več, spreminja tudi način upravljanja z domovi. Ni več ročnega upravljanja domov, presedlali smo na pametno upravljanje. Kar pa ni slabo. Pametne hiše se že uveljavljajo in postajajo standard, ki prinaša številne..

Preberi več
04.

»Hiša, vklopi glasbo za kuhanje,« in čas v kuhinji nikoli več ne bo dolgočasen. Sistem Loxone je eden izmed vodilnih svetovnih sistemov za avtomatizacijo objektov, ki vaš dom spremeni v pametno hišo. Ustvari prilagodljiv in zanesljiv ekosistem, ki prevzame nadzor nad razsvetljavo, senčili, zvokom, klimo v prostoru in varnostjo – popolnoma prilagojen vašim individualnim potrebam…

Preberi več
05.

Ko si zamislite dom, ki iz zvokov ustvari izkušnjo, vas ogreje, ko je hladno in poskrbi za pravo svetlobo ob pravem trenutku, je čas, da svoj dom spremenite v pametno hišo. Toda – kako se lotiti tega izziva? To ponuja pametna hiša in njen načrt! V zapisu preberite 5 korakov, ki jih je dobro upoštevati..

Preberi več
06.

“Hiša, skuhaj kosilo, čez dve uri bom doma.” Je oprema za pametno hišo res že tako napredna? Tako daleč še ni, je pa skoraj neverjetno, kaj vse lahko počne namesto vas. Pametna hiša vključuje različne naprave in tehnologije, ki so med seboj povezane z enim samim namenom – da olajšajo življenje, povečajo udobje in poskrbijo..

Preberi več
07.

Eno od ključnih vprašanj v povezavi s pametno hišo so običajno stroški – koliko sploh stane pametna hiša? Odgovor ni tako enostaven, tako kot ni enostaven odgovor na vprašanje koliko stanejo počitnice ali nov avto. Vse je namreč odvisno od zahtev in potreb. Cenovni razpon je zelo širok. Če torej želite visok nivo avtomatizacije in..

Preberi več
08.

Odgovor je tako rekoč vse. Smart Home lahko namesto vas prižge luči, prezrači dom, ogreje vodo v bazenu, vklopi alarm, skuha kavo … Na kratko – Smart Home poenostavi vaše bivanje in življenje nasploh. Želite natančneje nadzorovati temperaturo v bivalnih prostorih? Ste v vaši soseski bili priča vlomu in želite narediti svoj dom varnejši? Ali..

Preberi več
09.

Pametna hiša je danes pogosto napačno razumljen pojem. Je namreč precej več, kot samo upravljanje z mobilnim telefonom ali pritisk na gumb, s katerim dosežeš želeno udobje. Seveda je takšno upravljanje na daljavo (prižig glasbe ali klimatske naprave, ugašanje luči) ena izmed številnih prednosti pametne hiše, vendar se njeno pravo bistvo skriva drugje. Avtomatizacija vašega..

Preberi več
010.
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh