Deli
navzdol

ČLANKI

NAŠE ZADNJE NOVICE

Električna vozila postajajo vse bolj priljubljena oblika prevoza. Okoljska trajnost, nižji operativni stroški in manjši hrup so glavne prednosti, ki so v nakup morda prepričale tudi vas. Pa vendar, se kljub visoki tehnološki inovativnosti soočamo z nekaj izzivi. Govorimo predvsem o polnjenju električnih vozil, omejitvah polnilne moči in upravljanju z energijo. Rešitev? Domača polnilna postaja..

Preberi več
01.

V dobi digitalizacije, kjer tehnologija preoblikuje vsak kotiček našega življenja, koncept pametne hiše ni več znanstvena fantastika, ampak realnost, ki prinaša revolucionarne načine za upravljanje bivalnega (in delovnega) okolja. Med številnimi inovacijami na tem področju izstopa Loxone, vodilni ponudnik inteligentnih rešitev za dom, ki s svojo mobilno aplikacijo odpira vrata v svet udobja, varnosti in..

Preberi več
02.

Sistem aktivnega nadzora porabe energije ter energetskih porabnikov postaja bistven del vsakega doma, da je poraba elektrike optimalna. Toplotna črpalka, morebitna sončna elektrarna, še posebej pa električni avtomobili so bistven sestavni del porabe elektrike ter proizvodnje električne energije novodobnih gospodinjstev. Do sem vse lepo in prav. Zmontiramo elektrarno, nabavimo električni avto – in gremo! Ne,..

Preberi več
03.

Pametna stikala niso le stikala, temveč so najpomembnejši kontrolni element v pametni hiši. Te majhne, napredne naprave sodobnega videza so poleg klasičnega ugašanja in prižiganja luči, namenjene za veliko več. Preko njih je možno upravljati osvetlitev, senčila, glasbo in druge funkcionalnosti v vašem domu. Gre za popolnoma poenostavljen nadzor pametnih sistemov. Pa še izgledajo dizajnersko..

Preberi več
04.

Smart home domovi so preoblikovali način bivanja, saj prinašajo neprimerljivo udobje, brezhibnost ter varnost, kot je še nismo izkusili. S hitrim napredkom tehnologije postaja pametni dom tudi popolnoma dosegljiv. Vodilno podjetje na področju avtomatizacije pametnih domov je Loxone, ki nudi inovativne rešitve za preobrazbo vsakega doma v inteligenten bivalni prostor. Poglejmo, katere so prednosti pametnih..

Preberi več
05.

Tehnološki preporod je na svojem vrhuncu in tudi poraba elektrike. Tehnologija se nenehno razvija in prepleta z vsemi področji našega življenja – še več, spreminja tudi način upravljanja z domovi. Ni več ročnega upravljanja domov, presedlali smo na pametno upravljanje. Kar pa ni slabo. Pametne hiše se že uveljavljajo in postajajo standard, ki prinaša številne..

Preberi več
06.

»Hiša, vklopi glasbo za kuhanje,« in čas v kuhinji nikoli več ne bo dolgočasen. Sistem Loxone je eden izmed vodilnih svetovnih sistemov za avtomatizacijo objektov, ki vaš dom spremeni v pametno hišo. Ustvari prilagodljiv in zanesljiv ekosistem, ki prevzame nadzor nad razsvetljavo, senčili, zvokom, klimo v prostoru in varnostjo – popolnoma prilagojen vašim individualnim potrebam…

Preberi več
07.

Ko si zamislite dom, ki iz zvokov ustvari izkušnjo, vas ogreje, ko je hladno in poskrbi za pravo svetlobo ob pravem trenutku, je čas, da svoj dom spremenite v pametno hišo. Toda – kako se lotiti tega izziva? To ponuja pametna hiša in njen načrt! V zapisu preberite 5 korakov, ki jih je dobro upoštevati..

Preberi več
08.

“Hiša, skuhaj kosilo, čez dve uri bom doma.” Je oprema za pametno hišo res že tako napredna? Tako daleč še ni, je pa skoraj neverjetno, kaj vse lahko počne namesto vas. Pametna hiša vključuje različne naprave in tehnologije, ki so med seboj povezane z enim samim namenom – da olajšajo življenje, povečajo udobje in poskrbijo..

Preberi več
09.

Eno od ključnih vprašanj v povezavi s pametno hišo so običajno stroški – koliko sploh stane pametna hiša? Odgovor ni tako enostaven, tako kot ni enostaven odgovor na vprašanje koliko stanejo počitnice ali nov avto. Vse je namreč odvisno od zahtev in potreb. Cenovni razpon je zelo širok. Če torej želite visok nivo avtomatizacije in..

Preberi več
010.
© 2023 Nioma
Nazaj na vrh