Pametna osvetlitev

Predstavljajte si, da med nočnim sprehodom do stranišča ali hladilnika ne rabite nenehno iskati pravih stikal, saj se luči samodejno vklapljajo in izklapljajo, ko vstopite oziroma izstopite iz prostora.

Ja, pametna osvetlitev vam bo prihranilia marsikatero modrico, obenem pa poskrbela, da se ne boste popolnoma prebudili. Če to seveda želite.

Osvetlitev velja za eno najpomembnejših komponent doma, saj ima pomemben vpliv na naše počutje. Prav zaradi tega je priporočljivo, da se ji posvetimo že pri samem načrtovanju.

Pametna osvetlitev bo vaše življenje precej olajšala, poleg tega pa vam bo odprla povsem nove možnosti.

 

Luči se bodo, po želji, samodejno vklopile glede na vašo prisotnost, ob tem pa bo upoštevana tudi količina naravne svetlobe v prostoru.

Ko boste imeli dom poln otrok, ki tekajo skozi hišo, boste lahko luči po praznih prostorih ugasnili z enim samim klikom in s tem prihranili svoj čas, energijo in tako zmanjšali strošek na položnici.

Primerna svetloba za pravi trenutek

Načini krmiljenja pametne osvetlitve

Prižig/izklop
Read More
Ob odhodu od doma se ne boste več spraševali, ali je hčerka ugasnila luč v sobi, saj se bodo luči, če v prostoru ni nikogar, ugasnile samodejno. Tudi ko boste na počitnicah boste lahko luči vklapljali in izklapljali, oziroma bo sistem to izvajal samodejno in s tem odvrnil morebitne vsiljivce.
Senčenje
Read More
Funkcija senčenja pride najbolj do izraza v nočnih urah, ko se odpravite do stranišča, otroške sobe ali kuhinje. Ali pa, ko sredi noči k vam v posteljo prileze otrok in ne želite, da se ob tem popolnoma prebudi. Senčenje ni prijetno samo za oči, tudi prostor naredi povsem drugačen – bolj domač in prijeten.
Konktrola barve (RGBW)
Read More
Senčenje s kontrolo barv bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše uprabnike, saj lahko z njim v prostoru poustvarimo različna občutja – romantiko, filmski ali kuharski večer … Intenziteto ter barvo svetlobe lahko spreminjate glede na želje in potrebe.
Aktivna osvetlitev
Read More
Moč luči sledi potrebi po umetni svetlobi.
Signaliziranje
Read More
Utrip luči lahko uporabite tudi za signal zvonca in tako poskrbite, da ne bo prebudil vaših najmlajših.
Nočni način
Read More
Na večernem pohodu do hladilnika ali stranišča ne boste potrebovali iskati stikal za luči, na poti pa vas bo po želji spremljala nežna osvetlitev, ki vas ne bo prebudila.
Previous
Next

Najboljša osvetlitev potrebuje najboljši nadzor

Galerija in video posnetki

Pametni dom
po vaših željah

Pametni dom lahko olajša vaše življenje, poveča udobje ali pa poskrbi za večjo varnost. Lahko se odločite za eno izmed prednosti, lahko pa združite in izkoristite prav vse. Odločitev je v vaših rokah.

S konfiguratorjem ustvarite pametni dom po svojih željah!

Pametna osvetlitev – vse, kar morate vedeti

Vprašanja in odgovori

  • Osvetlitev je možno nadzirati na različne načine:
    • Vklop / izklop
    • Senčenje (osvetlitev med 0-100%)
    • Senčenje z nadzorom barve

Da, v vsakem prostoru se nahaja tipka, s katero izberete poljubno sceno.

Da, s pomočjo senzorjev gibanja lahko v primeru manjše osvetlitve sistem samodejno prižge luči.

Sistem lahko krmili vse tipe luči, ki jih je možno dobiti na trgu. Pomembno pa je, da vam strokovnjak pomaga izbrati tiste, ki bodo ponudile vso funkcionalnost, ki jo potrebujete.

Seveda, možno je krmiliti tako enobarvne kot tudi barvne trakove.

Da, sistem lahko krmili tudi luči, ki delujejo na protokolu DALI. Takšna integracija zmanjša zahtevnost projektiranja, vezave. Takšne luči ponujajo vsi vodilni proizvajalci svetil.

Da, v primeru nevarnosti, kot je npr. požar, se vsa svetila prižgejo, ter vam omogočijo lažji umik na varno.